Somatrix opstellingen

'Sommige dingen kan je lichaam niet oplossen samen met één ander persoon, daar zijn meerdere mensen en lichamen voor nodig. En wat voor één lichaam een hele opgave is, is voor vijf lichamen een kleine moeite'.

Het doel van een Somatrix opstelling is ontladen op de diepere lagen. In deze systemische werkvorm zijn de wetten van het lichaam op basis van (Somatic Experiencing van Dr. Peter Levine en Prof. Stephen Porges) en het boek ‘het veld' zoals beschreven door Lynn Mc.Taggert gecombineerd. Soma betekent lichaam en Matrix staat voor werken vanuit het veld van eenheid.

​Praktisch betekent dit dat niet de mind leidend is, maar de intelligentie van het lichaam. Dat betekent niet dat we het denken helemaal uitschakelen, maar het denken krijgt de juiste aandacht op het juiste moment. 

Het verschil met familieopstellingen is dat daar alléén gewerkt wordt met familiedynamiek. Dit geeft een spanningsveld met hetgeen de natuur uit zichzelf kan doen. Dat wil niet zeggen dat een familieopstelling niet nuttig is maar er kan zoveel meer. ​​De werkvorm Somatrix bevrijdt het lichaam van de deelnemer van diepe contracties en laat de deelnemer groeien in zijn bewustzijn. Dat kan zowel met als zonder vraag plaatsvinden.

 

Een Somatrix opstelling is met 6 tot 8 getrainde facilitators die lichaamsgericht coachen hebben gevolgd. Ze zijn ervaren in het sensorisch waarnemen en ondersteunen van de persoon die centraal staat.

​Praktische informatie

  • Er is plek voor 2 opstellingen per dag, een opstelling duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur.

  • Een Somatrix opstelling kost 250 euro voor particulieren en 450 euro (excl. btw) voor het zakelijke segment.

  • ​De lunch is inbegrepen.

  • ​Voor vragen of reserveringen mail naar Karin@Bronacademie.nl.